Svinjski file na poljski način

05/08/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86511
"Za specijalne goste i momente, i za sve one koji vole ukusna jela sa svinjetinom "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano460
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjski file - oko 2 kg filea bez kostiju
  • kobasica - dimljena (dužine oko 15 cm)
  • ulje - 4 kašike
  • luk - 1 srednja glavica
  • za suvu smesu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičisa sa začinima
  • beli luk - 1 kašičica u prahu
  • luka - 1 kašičica u prahu
  • celera - 1 kašičica u prahu
  • slačica - 1 kašičica, u prahu
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Sjediniti sve sastojke za suvu smesu. Ukoliko je file uvijen u rolat, iseći konac i razviti ga. Kobasicu (ukoliko je cela) staviti preko filea i uviti stegnuti rolat.

Vezati koncem na nekoliko mesta, da ostane stegnut. Namazati uljem i nakon toga uvaljati u pripremljenu suvu smesu.

Zagrejati roštilj sa poklopcem, i staviti file odozgo. Preko njega staviti luk, nasečen na kriške, prekriti poklopcem i peći.

Gotov file naseći na debele kriške i servirati uz prilog po izboru.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija