Supa sa pilećim mesom i džigericama

04/08/2017
"Pileća supica na seoski način, sa džigericama i mesom, je bila i ostaje najbolje sredstvo za boru protiv virusa i prehlada "
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano65
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 200 g
  • pileće meso - 200 g, belo
  • krompir - 1 komad, veliki
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crvni
  • paradajz - 2 supene kašike. iz konzerve
  • fida - 1 gnezdo
  • ulje - 1 supena kašika, ako je potrebno
  • peršun - 2 supena kašika, suv
  • voda
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo džigerice vodom. Isperemo i pileće meso vodom. Sečemo na krupnije komade. Skuvamo odvojeno. Kad se pileće đžigerice skuvaju, prebacujemo na čist tanjir.

Prilikom kuvanja mesa, stavljamo 1 prstohvat soli. Kad se skuva, iseckamo na sitne parčiće. Kuvano meso stavljamo kod džigerica. Procedimo bujon gde je kuvnao pile.

Stavljamo ga u čistu šerpu. Stavljamo na vatru. Začinimo solju, ako je potrebno. Dodajemo 1 supenu kašiku ulja, ako je potrebno. U ovom slučaju nisam stavljala zato što je pile domaće i masnije je.

Oljuštimo šargarepu. Sitno je iseckamo. Luk očistimo, operemo i takođe ssitno isekcamo. Stavljamo ih u bujon. Kad provri, stavljamo paradajz (oko 2 supene kašike), iseckane, iz konzerve.

Ostavljam da vri. Oljuštimo krompir i ssečemo na male kockice. Stavljamo u šerpu. Dodajemo džigerice i pileće meso. Supu ostavljamo da vri.

Pred kraj kuvanja stavljamo fidu. Začinimo suvim peršunom. Kad se skuva, skidamo sa vatre. Serviramo je dok je još vrela.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija