Zebraste krofne

04/08/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Specijalni predlog za one, koji obožavaju krofne!"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano414
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1/3 šolje
  • šećer - 1/3 šolje
  • jaja - 1 kom.
  • ulje - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 10 g
  • vanila - 1 kesica
  • brašno - za mešenje testa
  • ulje - za prženje
  • tečna čokolada - može i šećer u prahu, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Jaje i šećer dobro umutiti. Nakon toga, dodati sveže mleko, prašak za pecivo i vanilu. Dobro promešati i dodati ulje i brašno.

Umesiti srednje meko testo, razviti ga u list, debljine 0.5 cm, i rezati u željeni oblik.

Ja ih režem čašom za vodu, kojom pravim krug, pa hemijskom olovkom pravim otvor po sredini, kružnim pokretima.

Sirove krofne ostaviti 20 minuta, pa ih pržiti u jako zagrejanom ulju. Nakon što su gotove, uzeti tečnu čokoladu i ukrasiti krofne.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija