Paprikaš od džigerice sa mladim lukom

04/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Aromatična đakonija iz babine kuhinje - evo s čime ćemo vas izazvati danas "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano325
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Džigericu sam natopila u vodi, u koju sam dodala 1 kašičicu sode. Isprala sam dobro i ostavila da se ocedi.

Isekla sam je na porcije i izdinstala sitno iseckanim belim delom mladog luka na masti i malo rastvorenog bujona.

Kad luk omekša dodajemo alevu papriku, razređen paradajz pire, zeleni deo luka i beli luk, posolimo i začinimo biberom.

Oljušten i isečen paradajz dodajemo nakon što se džigerica izdinstala, jer njegova kiselina usporava proces kuvanja.

Doliva se još vreo bujon i jelo se ostavlja da vri na umerenoj temperaturi.

Deset minuta pre nego što ga sklonimo s vatre, dodajemo brašno razmućeno u vodi. Garniramo maslacem i peršunom iseckanim na sitno.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti