Teleće šnicle na argentinski način

05/08/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86511
"Palite roštilj i stavljajte šnicle - sve ostalo može da čeka "
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano403
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • teleće šnicle - 4 kom. debljine 2.5 cm
  • morska so - 1 kašičica, ili po ukusu
  • biber - 1 kašičica sveže mlevenog
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • peršun - 3 kašike naseckanog
  • origano - 1 kašika svežeg, sitno naseckanog
  • beli luk - 3 - 4 čena, pasirana
  • kajenska paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle posoliti i pobiberiti sa obe strane.

Roštilj zagrejati na umerenoj temperaturi, pa staviti šnicle. Peći dok ne budu gotove, i jednom oh okrenuti. Oko 8-10 minuta je potrebno da šnicle budu srednje pečene, a od 12 do 15 - pečenije.

Uporedo sa pečenjem mesa, pripremiti sos od maslina i zelenih začina, belog luka, soli i kajenske paprike.

Kašikom preliti teleće šnicle tokom poslednja 2 minuta pečenja.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija