Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od Krompira»Ćuftice od krompira sa ovčijim sirom i čili sosom

Ćuftice od krompira sa ovčijim sirom i čili sosom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211373k121
Ćuftice od krompira sa ovčijim sirom i čili sosom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 2
05/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Ćutice, ljut sos i povrće - da li želite da kuvamo zajedno?"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada, srednje veličine
  • mladi luk - 3 struka /beli deo/
  • ovčiji sir - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • origano - 1 supena kašika, suv
  • so
  • biber
  • prezle - 2 supene kašike
  • belanca - 2 komada
  • brašno - da se uvaljaju
  • domaći čili sos
  • ljute paprike - 2 komada, crvene, sitno iseckane
  • beli luk - 3 čena, oljuštena
  • sirće - 1/4 šolje
  • šećer - 1/2 šolje
  • voda - 3/4 šolje
  • so - 2 kašičice
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • voda - 2 supene kašike
  • za dekoraciju
  • povrće
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i oljuštimo krompir. Skuvamo u posoljenoj vodu. Izgnječimo ih kroz presu za krompir ili odgovarajućim priborom. Začinimo solju, origanom i biberom.

Sitno isečemo beli deo mladog luka i dodajemo u krompire. Dodajemo izrendani sir i prezle.

Dodajemo prethodno umućena jaja i sve sastojke promešamo. Od gotove smese oblikujemo ćuftice. Poređamo na tanjir, pokrivamo streč folijom i stavljamo u frižider na 30 minuta.

Belanca umutimo na sneg.

Hladne ćuftice prvo uvaljamo u brapno, posle u smesu od belanaca i pržimo u vrelom ulju dok ne budu gotovi.

Vadimo ih na ubrus da se ocedi višak masti.

U blenderu sameljemo paprike, beli luk, sirće, šećer, 3/4 vode i so da bude glatko.

Prebacujemo smesu u odgovarajuću kaserolu i stavljamo na jaku vatru, dok ne provri.

Smanjujemo ringlu i promešamo sos, dok se redukuje do odgovarajuće gustine.

Ćutice ukrašavamo ljutim sosom i ukrasimo povrćem.

Serviramo sa salatom u zavisnosti od sezone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: