Pastrmka posuta bademom

05/08/2017
"Čarobno kombinacija mirisa i ukusa - probajte i nećete se zasititi ove pastrmke "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano280
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 4 komada
  • maslac - 125 g, kravlji
  • bademi - 100 g, listići
  • limun - 1 komad
  • peršun - 1 veza, svež
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pastrmke se očiste, operu i posipaju solju. Tako otavljamo da odstoje oko 30 minuta. Riba se ocedi iz vode, koju je pustila i osuši ubrusom. Svaka riba se uvalja u brašno.

U širokom tiganju se ugreva kravlji maslac - jedna puna supena kašika. Stavimo po dve ribe da se prže. Prže se 4.5 minuta sa obe strane, dok ne dobiju lepu boju. Za prženje sledeće dve ribe se dodaje još maslaca.

Kad se riba isprži, u tiganj se stavlja preostali kravlji maslac. Stavljaju se listići badema, dodaje se peršun, prethodno iseckan.

Prži se na kratko, da porumeni. Skida se sa vatre i iscedimo sok jednog limuna. Posolimo i pospemo prstohvatom bibera po ukusu.

Serviramo, tako što preko svake pastrmke rasporedimo bademe. Servira se topla. Ukrasite po želji.

U ovom slučaju kineski kupus i rendana šargarepa. Začinila sam solju, maslinovim uljem i sirćetom. A kao ekstra dodatak pohovane kriške luka, čeri paradajz, kriške limuna... a može i prosto nešto sveže i zeleno sa kuvanim krompirom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti