Ražnjići od ćurećeg mesa sa povrćem

07/08/2017
"Za ove jedinstvene ražnjiće nikome neće trebati drugi poziv, zar ne "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano180
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • ćurece meso - 500 g
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • jaja - 1 komad, veličina L
  • prezle - 3 supene kašike
  • biber - 1 kašičica
  • čili u prahu - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so
  • povrće za ražnjiće
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paprike - 1 komad, zelena
  • krompiri - sveži, bejbi
  • za prilog
  • zelena salata - 1 komad
  • mladi luk - 5 struka
  • peršun
  • sok od limuna - sok od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so
  • seme maka - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće meso očistimo od kože i žilica. Isečemo na komade i sameljemo u blenderu. Kad se izvadi meso, stavljamo i luk u blender.

U odgovarajućoj posudi pomešamo gotovo mleveno meso, maslinovo ulje, jaje, prezle i luk.

Začinimo solju bibeom. Mesimo mleveno meso. Od njega oblikujemo ćuftice velićine ping pong loptice, ruke potopimo u vodu da se ne lepe za smesu.

Operemo i osušimo krompire. Pažljivo ih isečemo uz pomoć noža i oblikujemo kao pečurkice. Posolimo ih.

Poređamo krompire u pleh, obložen papirom za pečenje. Pečemo 20 minuta u prethodno ugrejejanoj rerni na 200 stepeni.

Izvadimo iz rerne i ostavljamo sa strane. Operemo i osušimo papriku.

Isečemo na kriške debljine 1 cm. Gotovi smo da ređamo ražnjiće. Zapečemo ih na gril tiganju 6 minuta.

Pripremimo salatu od navedenih sastojaka. Prelivamo maslinovim uljem i sokom od limuna. Posolimo i pospemo semenkama maka.

Serviramo ražnjiće u tanjiru preko zelene salate.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti