Hlepčići prolećni cvet

07/08/2017
"Proleće ne dolazi sa rodama ili rascvetalim drvećem, nego sa mirisom ovih veličanstvenih hlepčića "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 1 komad, svež
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 125 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • sir - 250 g, mrvljen
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 200 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • semenke - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvaramo kvasac u ugrejanom mleku i vodi, dodajemo šećer i 2 supene kašike brašna, sačekamo da nadođe.

Dodajemo so, ulje, 1 umućeno jaje i toliko brašna, da s edobije gusta kaša.

Ostavljamo na toplom da nadođe.

Sipamo prethodno prosejano brašno u pleh i pravimo udubljenje u sredini, dodajemo kašu sa kvascem i zamesimo tvrdo testo.

Podelimo testo na tri dela i prebacimo u namazane najlon kese, ostavljamo da nadođe.

Svako testo razvučemo na pravougaonu koru širine oko 30 cm i visine 20 cm.

Uz pomoć oštrog noža pravimo proreze sa šire strane dužine 2 cm i razmaka 2 cm dok ne počne da liči na češalj.

Po korama u sredini rasporedimo sir i iseckan maslac.

Presavijemo koru i uvijamo u oblik puža, u sredinu stavljamo malu lopticu testa.

Tako oblikovane cvetiće ređamo u namazan pleh u razmacima i ponovo ostavljamo da nadođe.

Mažemo hlepčiće umučenim žumancem sa malo vode i posipamo semenkama.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija