Pečena guska sa sotiranim krompirom u guščijoj masti

08/08/2017
"Krene vam voda na usta samo pri pomisli za pečenu gusku? Evo kako da je pripremite sami "
Priprema15 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno165 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano54
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • guska 1 cela, preko 4 kg
  • limun - kora 2 limuna
  • đumbir - 3 kašičice
  • cimet - 3 kašičice
  • beli luk u prahu - 3 kašičice
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • za krompir
  • krompir - 1 kg
  • mast - od pečenja guske
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • luk - 1 veza, svež
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Kora limuna se izrenda i pomeša sa začinima. Koža guske se iseče, ali se ne seče meso; na taj način će iscuriti mast i koža će biti hrskava.

Začini se lepo utrljaju i guska se stavlja preko rešetke za pečenje. Odozgo se stavlja pleh veličine rešetke. Rerna treba da je pethodno ugrejana na 230 stepeni.

Nakon 10 minuta pečenja se smanji na 180 stepeni i nastavlja se sa pečenjem. Nakon jednog sata se vadi, poliva mašću koja se sakupila i vraća da se peče još 40-60 minuta, dok ne postane braon i hrskava.

Masnoća, koja se sakupila, se odvaja za krompir. Krompir se oljušti, krupnije iseče i skuva da bude polugotov. U ugrejanoj guščijoj masti se prži zajedno sa iseckanim belim lukom.

Kad porumene, začine se sitno iseckanim mladim lukom i začinima. Porcija guščijeg mesa se servira sa prilogom od sotiranog krompira.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija