Pileći bataci punjeni jabukama i suvim grožđem

08/08/2017
"Jedinstvena kombinacija ukusa - pravi praznik za ljubitelje sočnog mesa "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada, bez kostiju (gornji deo)
  • jabuke - 1 komad, tvrda
  • suvo grožđe - 2 supene kašike
  • šećer - 2 kašičice
  • luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje
  • rum - 1 supena kašika
  • integralni hleb - 60 g, izmrvljen
  • sok od jabuke - 60 g
  • piment - 14 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U malu posudu stavite suvo grožđe i prelijte rumom. Ostavite potopljeno 20-ak minuta. Oljuštite i očistite jabuku od semenki, isecite je.

Urejte tiganj i u njega sipajte malo maslinovog ulja. Propržite jabuku i luk, stavite posudu i pržite 5 minuta na umerenoj vatri, često mešajte.

Pomešajte cimet, piment i šećer, sipajte smesu u pržene jabuke. Dodajte suvo grožđe i mrvljeni hleb uz neprestano mešanje. Rasporedite nadev i napunite batake, uvijte ih i čačkalicama zatvorite ivice sa strane.

Ugrejte roštilj na umerenoj vatri. Premažite mašću i stavite pileće batake, pre toga ih namažite sokom od jabuka.

Nakon osam minuta okrenite na drugu stranu, namažite sa još soka od jabuke i pecite dok ne budu potpuno gotovi.

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija