Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Terin»Terin od sladoleda sa karamelizovanim breskvama i čokoladom

Terin od sladoleda sa karamelizovanim breskvama i čokoladom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Terin od sladoleda sa karamelizovanim breskvama i čokoladom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
11/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Da je Eva imala kuhinju, izazvala bi Adama sa terinom od sladoleda sa karamelizovanim breskvama i čokoladom, a ne sa nekim tamo jabukama"

Potrebni sastojci

  • za sladoled
  • žumanca - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 400 ml
  • pavlaka - 400 ml
  • vanila - 2 komada
  • za karamelizovane breskve
  • breskve - 4 - 5 komada
  • šećer - 2/3 šolje
  • maslac - 10 g
  • voda - 1 supena kašika
  • crna čokolada - 100 g
  • pavlaka - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleko na vatru da provri.

Umutite žumanca a šećerom. U njih dodajte lagano vrelo mleko. Vratite ponovo na vatru. Mešajte oko 10 minuta, dok ne počne da se zgušnjava.

Dodajte vanilu i skinite sa vatre. Ostavite krem da se hladi. U njega dodajte umućenu pavlaku i pažljivo mešajte.

Stavite šećer, maslac i vodu u šerpu. Ostavite da se karamelizuje i dodajte oljuštene breskve. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte u krem od pavlake.

Pravougaoni kalup obložite streč folijom. Sipajte 1/4 krema. Gusto pospite rendanom čokoladom. Sipajte ponovo krem, pospite čokoladom itd. završite kremom.

Lepo uvije folijom. Stavite kalup u zamrzivač na 6-7 sati. Izvadite terin iz kalupa i okrenite u odgovarajući tanjir.

Ukrasite po želji i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: