Predjelo od crvenog sočiva

09/08/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ako i Vaša druga polovina želi da napravi osnovu za osnovno jelo nečim lakim, evo savršenog predjela "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 šolja, crvenog
  • sušeni paradajz - 100 g
  • masline - 100 g, bez kostiju
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • orasi - 50 g
  • kumin - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uživamo u lakim poslepodnevnim užinama. Rečima moje jače polovine "da nečim lakim udarimo osnovu za osnovno jelo"... Zato često pravim različita predjela - naravno, vrlo sam oprezna da ne ponavljam jedno predjelo vrlo brzo - treba da postoji šarolikost kod čoveka.

Današnje predjelo je trebalo da bude crveno - da li zbog užarenog sunca - po specijalnom zahtevu, a ja sam morala da improvizujem sa onim što imam u frižideru. Imala sam malo crvenog sočiva i sušenog paradajza - boju sam obezbedila. Spremna sam za akciju.

Sočivo oprati i kuvati u 400 ml vode, oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi. Za bolju aromu, u suvom tiganju peći orahe, pa ih samleti u blenderu. Ako su masline sa košticama, moraju se očistiti.

U posudu staviti sušen paradajz, masline, čenove belog luka i maslinovo ulje, pa pasiratii. Dodati skuvano crveno sočivo, sok od limuna i so, pa ponovo pasirati, dok smesa ne postane glatka. Možete raditi sa pasatorom ili blenderom.

Servirati predjelo posuto maslinovim uljem sa prstohvatom aleve paprike. Najbolje se kombinuje sa domaćim hlebom i dobrim, ohlađenim belim vinom.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija