Rodopski klin

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
75133029
Rodopski klin
Fotografije: Diana Kostova
1 / 6sa Videom
07/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Aroma ovog unikatnog rodopskog klina ima dar da vas natera da zaboravite sva obećanja koja ste dali u vezi dijeta"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • sir - 150 - 200 g
  • jaja - 3 - 4 komada
  • pirinač - 2 kašičice
  • maslac - 1/2 pakovanja
  • sirće - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pirinač u blago posoljenoj vodi u odnosu 1:3 (pirinač:voda). Ocedite pirinač dobro i promešajte ga sa umućenim jajima i smrvljenim sirom.

Umesite testo za pitu od 200 ml vode, sirćeta i brašna - ako je potrebno, povećajte količinu brašna.

Razvucite 2 kore. Jednu stavite na dno nauljene tepsije i preko nje sipajte nadev od pirinča u ravnomernom sloju. Odozgo stavite drugu koru i poprskajte je istopljenim maslacem.

Pecite klin u umerenoj rerni na 180 stepeni dok se testo lagano ne zarumeni.

Klin možete pripremiti i u teflonskom tiganju, tako što ga okrećete uz pomoć drvene kašike, da se ravnomerno ispeče sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: