Ukusan punjeni hleb

09/08/2017
"Ovaj neverovatni punjeni hleb možete slobodno da pripremite kao prilog uz glavno jelo, ali i kao glavno jelo. Obrok, koji će često biti na vašoj trpezi "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 761
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • hleb - 2 komada, pečenih hlepčića (oko 400 g svaki)
  • mleveno meso - 500 g, mešavina
  • pečurke - 150 g
  • kačkavalj - 250 g
  • crni luk - 2 glavice
  • paradajz - 200 g, isečen na kockice
  • so
  • biber - po ukusu
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • origano - 1 prstohvat
  • slanina - 120 g, dimljena
  • topljeni sir - 120 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte luk i pečurke na rebarca. U zagrejani tiganj stavite luk, upržite ga do zlatne boje i dodajte mleveno meso. Pržite 10 minuta, pa dodajte pečurke i slaninu. Dobro promešajte i pržite dok pečurke ne omekšaju.

Promešajte paradajz i začine i dodajte ih u tiganj. Poklopite i dinstajte dok tečnost ne ispari i dok se sos ne zgusne.

Uzmite 2 hleba i izdubite im unutrašnjost da dobiju izgled opanka.

Rasporedite nadev u oba hlepčića, stavite topljeni sir i narendajte kačkavalj.

Stavite ih u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kačkavalj ne istopi.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija