Pileći zalogaji Fantazija

09/08/2017
"Da li znate zbog čega je ovo ime dato ovom jelu? Jer vaša FANTAZIJA ne može da pojmi koliko je ukusno "
Priprema5 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 938
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 2 komada, bez kostiju
  • crni luk - 1 glavica
  • tikvice - 1 komad
  • mladi luk - 6 velikih strukova, beli deo
  • mladi beli luk - 3 struka, beli deo
  • belo vino - 30 ml
  • voda - 30 ml
  • topljeni sir - 60 g
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • paradajz - 1 komad
  • so - po ukusu
  • šećer - prstohvat
  • peršun
  • biber
  • aleva paprika
  • beli luk - pera, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso operite i naseckajte na zalogaje, stavite ga u mali pleh, posolite ga, dodajte biber i alevu papriku, prelijte ga vinom i stavite ga da se peče na 180-200 stepeni oko 30 minuta.

Dok se meso peče, očistite i naseckajte luk, tikvicu (sitno), paradajz (veoma sitno) i peršun.

U posudu sipajte mleko, vodu i sir, dobro promešajte i dodajte peršun, paradajz i prstohvat šećera.

Kada je meso skoro gotovo, izvadite ga, dodajte mu tikvicu i luk, promešajte i prelijte gotovom smesom. Ponovo promešajte da se ujednači i vratite u rernu da se ispeče.

Kada je gotovo, pospite jelo sitno naseckanim perima mladog belog luka.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija