Plavi patlidžan sa belim lukom, topljenim sirom i kačkavaljem

11/08/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Osećate koliko će biti ukusno, zar ne? "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 753
  • Pregledi tokom meseca100
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Plavi patlidžan očistiti i naseći na kolutiće. Ostaviti ga u posoljenoj vodi oko 15 minuta, da bi voda izvukla gorčinu. Oprati ga i osušiti. Marinirati maslinovim uljem.

Zagrejati gril tiganj i grilovati kolutiće plavog patlidžana. Paradajz oljuštiti i krupno narendati.

Na dno odgovarajuće tave staviti 2-3 kašike maslinovog ulja. Odozgo rasporediti narendan paradajz. Preko paradajza poređati red grilovanog plavog patlidžana.

Preko svakog kolutića plavog patlidžana staviti kolutić topljenog sira, a preko sira ponovo plavi patlidžan. Peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

Izvaditi tavu iz rerne i obilno posuti plavi patlidžan narendanim kačkavaljem. Peći dok se kačkavalj ne zapeče. Gotovo jelo posuti pasiranim belim lukom i sitno naseckanom mirođijom. Jelo servirati toplo.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija