Ukiseljeni beli luk

12/08/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Znate da beli luk treba jesti tokom cele godine! Leti - svež, zimi - kiseo!"
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 527
  • Pregledi tokom meseca67
  • Pregledi tokom desmice25
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • beli luk - mlade glavice, količina po želji
  • šećer - 1 kašika na teglu
  • so - 1 kašika na teglu
  • aspirin - 1 tableta na teglu
  • sirće
  • voda - vruća, za dopopunjavanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite mlade oformljene glavice belog luka i očistite ih od spoljašnjih ljuski. Ako su velike, podelite ih. Prelijte beli luk vrućom vodom i odmah ga isperite hladnom tekućom vodom.

Poređajte beli luk u teglice, a po želji možete dodati grančice mirođije. Svaku teglu napunite do 2/3 zapremine sirćetom, dodajte so i šećer i do vrha dopunite vrućom vodom. Ovo se radi da bi tačno odredili koliko vam je potrebno salamure za turšiju.

Prebacite tečnost iz teglica u šerpu i stavite da se prokuva nekoliko minuta. Nakon toga, ponovo prelijte beli luk u teglama. Stavite po 1 tabletu aspirina u svaku teglu, zatvorite toplim poklopcima i okrenite tegle da tako stoje 12 sati.

Okrećite tegle još 3 dana, a nakon tog vremena, kiseli beli luk je spreman za konzumiranje.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija