Svinjetina sa pirinčem na kineski

12/08/2017
"Evo, ovako ćete pripremiti ukusnije i od šefa kuhinje u kineskom restoranu!"
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano360
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • svinjsko meso - 250 g
  • jaja - 1 komad
  • grašak - oko 100 g, po želji
  • bujon
  • ulje
  • so
  • biber - samleven
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte pirinač u 3 šolje ili bujona dok ne bude gotov, nakon toga ga operite u đevđiru i ostavite da se ocedii.

Svinjetinu isecite na komade i stavite da se kuva. Dobro ocedite i stavite da se prži u tiganju u ugrejanoj masti.

Dodajte grašak, malo soli i biber po ukusu i razbijte jedno jaje.

Mešajte dok se jaje ne izdrobi i skuva, nakon toga dodajte pirinač.

Mešajte još nekoliko minuta, dok se pirinač ne proprži i dodajte još soli po ukusu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti