Teletina sa graškom

12/08/2017
"Naš predlog za ručak - teletina sa graškom!"
Priprema25 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno115 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 319
  • Pregledi tokom meseca1543
  • Pregledi tokom desmice267
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na pocije, luk - sitno. Zajedno sa mesom se dinsta u delu masti i malo vode. Kad luk omekša dodaje se razređeno paradajz pire i aleva paprika. Posoli se po ukusu. Kad voda ispari, meso se preliva vrelom vodom (da se pokrije).

Kuva se 10-15 minuta, poklopljeno na umerneoj vatri. Dodaje se blanširan grašak u preostalu masnoću. Kad omekšaju i meso i grašak, stavlja se oljušten i sitno iseckan paradajz. Dinsta se još 15 minuta.

Jelo se može prebciti u pleh i peći u rerni. Prilikom serviranja se posipa sitno iseckanim peršunom i mirođijom.

U receptu može da se koristi grašak iz konzerve. Ocedi se iz vode i dodaje u jelo 15 minuta pre nego što se izvadi iz rerne.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti