Zapečeno jelo od patlidžana

10/08/2017
"Ako u Raju serviraju ovakvu hranu, definitivno bismo želeli da odemo tamo!"
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 983
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžane. Isecite ih na duge komade debljine oko 1 cm. Stavite ih u cediljku, pospite sa malo krupne soli. Ostavite da se ocede oko 1/2 sata. Obilno ih operite da se skine so i osušite na krpi.

Pržite ih dok ne porumene, posolite i stavite u posudu sa belim lukom, bosiljkom, peršunom, majčinom dušicom i maslinovim uljem.

Isecite paradajz, stavite ga na vatru da se kuva dok voda ne ispari. Izgnječite, posolite po ukusu, dodajte i biber.

U posudu u kojoj ćete peču jelo, stavite jedan red smese od paradajza, nakon toga prženi patlidžan i rendani kačkavalj i tako dok se posuda ne popuni.

Pecite dok ne porumeni. Ovo jelo je ukusno za konzumiranje i toplo i hladno.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija