Mariniran patlidžan

10/08/2017
"Recept za poznavaoce, koji obožavaju ukus patlidžana!"
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano836
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 kg
  • ulje - 500 ml
  • sirće - 500 ml
  • šećer - 250 g
  • so - 3 supene kašike
  • peršun - oko 1 - 2 veze, rendan
  • beli luk - 2 glavice
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite velike patlidžane, operite ih i isecite na krugove, nemojte ih ljuštiti.

Posolite ih i ostavite na malom naklonu da se ocede od gorkog soka.

Nakon toga i properite i osušite.

Pripremite kipuću salamuru od ulja, sirćeta i soli i blanširajte patlidžane u njoj.

U prethodno pripremljene tegle se ređaju patlidžani, čenovi belog luka, iseckan peršun, zrna bibera itd.

Napunite tegle marinadom isterilizujte oko 5 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija