Aromatično domaće jabukovo sirće

12/08/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86311
"Zaboravite na hemiju iz prodavnica, pripremite jednostavno domaće jabukovo sirće!"
Priprema50 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano335
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jabuke
  • šećer
  • voda
  • gljiva - iz prošlogodišnjeg sirćeta
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je vrlo jednostavan i efikasan. Jabuke očistiti, ukoliko su gnjile. Oprati ih i naseći na četvrtine, bez uklanjanja semena.

Tegle od 3 litara napuniti jabukama, i ostaviti dva prsta od grla tegle. Sipati po jednu šolju šećera u svakoj tegli, i do vrha napuniti mlakom i vodom bez hlora.

Tako možete pripremiti nekoliko tegli. Sipati ih u odgovarajući burence, staviti od gljive (to je specijalna gljiva, koja se sama proizvodi i razmnožava. Ukoliko nemate, možete nabaviti od nekog ko je već pripremao ovakvo sirće, ali znam da možete pripremiti sirće i bez nje).

Poklopcem dobro zatvoriti tegle i ostaviti na hladnom 20 dana, uz povremeno mešanje drvenom kašikom.

Gotovo sirće procediti i sipati u odgovarajuće flaše. Uprkos svemu, na dnu će se obrazovati talog, ali to ne treba da Vas brine.

Vrlo aromatično, jako i lekovito sirće!
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija