Punjeni patlidžan

13/08/2017
"Fantastičan predlog za ručak, od koga mogu koristi imati čak i zakleti vegani i vegetarijanci "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 892
  • Pregledi tokom meseca116
  • Pregledi tokom desmice19
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • crni luk - 4 glavice
  • šargarepa - 4 komada
  • paprika - 2 komada, crvena
  • paprika - 2 komada, zelena
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • beli luk - 5 čena
  • lovorov list
  • biber
  • piment - u zrnu
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Izdubite patlidžane, posolite ih i kada odstoje 1 sat, isperite ih i osušite.

Posebno upržite sitno nasekcani luk i šargarepu, a čim omekšaju, dodajte nasdeckane paprike i unutrašnjost plavih patlidžana.

Dolijte malo tople vode i dinstajte. Dodajte lovorov list, biber, piment u zrnu i na listiće iseckan beli luk, peršun i sitno iseckan paradajz. Kuvajte dok sve ne bude gotovo.

U pleh poređajte patlidžane i napunite ih smesom, sipajte 2 šolje vode i pecite na 220 stepeni dok patlidžan ne bude gotov.

Poslužite sa limunom, ili sa prilogom po vašoj želji - možete napraviti i krompir pire.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija