Punjeni svinjski vrat

13/08/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1540
"Izuzetno ukusno i efektno jelo, koje možete pripremiti gostima za specijalne prilike ili tek onako, da ugodite voljenim ljudima!"
Priprema25 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno115 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 233
  • Pregledi tokom meseca68
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Komad svinjskog vrata isecite oštrim nožem - od celog komada napravite jedan veliki list. Posolite meso sa svih strana, dodajte biber, smrvljeni beli luk i premažite ga vinom.

Dok meso odmara, upržite sitno iseckanu slaninu, luk i pečurke. Čim bude gotovo, začinite smesu.

Rasporedite nadev po dužini mesa i umotajte rolat, koji vežete konopcem.

Ugrejte ulje i zapržite meso sa svih strana, samo da dobije koricu, kako bi ostalo sočno tokom pečenja.

Ispecite punjeni svinjski vrat u nauljenom plehu. Poslužite ga sa prilogom po izboru.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija