Prženi patlidžan sa paradajz sosom

13/08/2017
"Nameravamo da počnemo sa specijalnom dijetom sa prženim patlidžanima sa paradajz sosom - možda nećemo oslabiti, ali ćemo jesti sa zadovoljstvom!"
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano582
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se iseče na kriške, posoli se i ostavlnja da se ocedi gorak sok.

Nakon toga se preoperu i ostavljaju da se dobro osuše. Po želji se uvaljaju u brašno i prže u ugrejanoj masnoći.

U istom ulju se proprže čenovi belog luka, sitno iseckani. Dodaje se sitno iseckan paradajz. Ostavite ga da se prži dok ne pusne sos.

Začinite solju i biberom, prstohvatom šećera i malo sirćeta po ukusu. Dodaje se iseckan peršun i sosom se prelivaju patlidžani.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija