Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa zamrznutim borovnicama

Čizkejk sa zamrznutim borovnicama

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
6914424
Čizkejk sa zamrznutim borovnicama1 / 6
15/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Da li znate koji je tajni sastojak ovog veličanstvenog čizkejka sa zamrznutim borovnicama? To je prstohvat ljubavi"

Potrebni sastojci

  • ZA KORU
  • keks - 1 i 1/4 šolje, izmrvljen
  • maslac - 6 supenih kašika, kravlji
  • ZA KREM
  • krem sir - 300 g, Filadelfija
  • vanila - 1 kesica
  • limun - 1/4 kašičice izrendane kore
  • šećer - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • ZA PRELIV
  • borovnice - 2 šolje, zamrznute
  • šećer - 1/4 šolje
  • voda - 1/4 šolje
  • skrob - 2 supene kašike, neutralan
  • sok od limuna - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo keks sa rastopljenim maslacem i rasporedimo na dno kalupa. Stavljamo u frižider da se kora ohladi.

Umutimo sir sa šećerom, vanilom i korom limuna. Dodajemo jedno po jedno jaje.

Mutimo smesu dok se ne dobije mekan krem i njime prelivamo koru. Kolač pečemo na 170 stepeni dok ne bude potpuno gotov. Kad se desert ohladi, stavljamo ga u frižider na jednu noć.

Za preliv: Pomešajte borovnice sa šećerom, 1/4 šolje vode i skrobom, pomešanim sa vodom.

Kuvamo smesu na tihoj vatri dok se ne zgusne - oko 5 minuta. Nakon toga se skida sa vatre, dodaje se sok od limuna i promeša.

Svako parče servirajte tako što ga prelijete pripremljenim prelivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Lenka
Lenka
Prelep recept za čizkejk, dovoljno sladak i osvežavajuć.
24.08.2021 10:24