Dvobojni čizkejk

15/08/2017
"Pravi užitak za poznvaoce"
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 537
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ZA KORU
  • keks - 250 g
  • maslac - 110 g, kravlji
  • kakao - 2 supene kašike
  • ZA FIL
  • krem sir - 400 g, Filadelfija
  • maskarpone sir - 350 g
  • šećer - 110 g, smeđi
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 1 kesica
  • čokolada - 110 g, crna
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se izmrvi i pomeša sa maslacem i kakaom. Smesa se rasporedi po dnu i ivicama kalupa.

Stavlja se na hladno mesto da se dobijena kora stegne. Dve vrste sira se umute zajedno, dodaju se šećer i vanila.

Stavlja se jedno nakon drugog jajeta i muti dok ne bude mekano.

Krem se podeli na dva jednaka dela. U jedan deo se dodaje rastopljena čokolada i meša se.

Kora se prvo maže jednim, a posle toga drugim kremom. Po želji se mogu napraviti krugovi, pokretima drvenog ražnjića, da se boje pomešaju.

Desert se peče oko 50 minuta na 170 stepeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija