Rasplakana torta

15/08/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Uprkos čudnom imenu, ova torta je pravo uživanje za čula Lično su nam je preporučili stručnjaci!"
Priprema35 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno80 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano756
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • brašno - 1 šolja
  • sveže mleko - 4 kašike, vruće
  • preliv
  • pavlaka - 500 g
  • tečna čokolada - 5 kašika
  • sveže mleko - 2 - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja i šećer veoma dobro. Dodajte vruće mleko. Brašno promešajte sa praškom za pecivo i onda ga dodajte smesi.

Pecite u umerenoj rerni 45 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

Nakon toga, prelijte sa 2-1/2 šolje hladnog mleka.

Pavlaku umutite dobro i premažite tortu. Na kraju, od tečne čokolade, uz pomoć šprica, napravite suze.

Zbog suza se torta i zove rasplakana torta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija