Usukana penjurlija

13/08/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Klasika! Usukana bakina penjurlija, koju uvek jedemo sa velikim užitkom "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 062
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 kom., bez jednog žumanca
  • sveže mleko - 250 ml, toplog
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 100 ml
  • kvasac - 1 pakovanje u prahu ili 1 kockica svežeg kvasca
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • brašno - 800 g
  • maslac - 100 g mekog, za mazanje kora
  • sir - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

U toplom mleku rastvoriti kvasac, dodati ostale sastojke, umesiti meko testo i ostaviti ga da naraste, pa ga podeliti na 4 lopte. Svaku loptu razviti u koru, veličine posude, i mazati maslacem.

Tako razvijene kore poređati jednu preko druge, pa ih zajedno razviti u jednu veliku koru.

Namazati ponovo maslacem, posuti sirom i uviti u rolat, pa po dužini rolat naseći na 2 dela, i svaki usukati i uviti u puža. Ostaviti penjurliju da naraste u nauljenoj tavi, pa namazati žumancem.

Peći penjurliju na 180 stepeni.


slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija