Domaće ukusne rol-višle

15/08/2017
"Poznaćete ih po mirisu i nećete moći da im odolite "
Priprema35 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano614
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - 300 - 400 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • ulje - 25 ml
  • kvasac - 1 paket, suvi
  • so - 1 kašičiica
  • za premazivanje
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • ulje - 1 kašičica
  • nadev
  • viršle
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u polovini ugrejanog mleka, dodajte po jednu kašiku šećera i brašna.

Promešajte i ostavite smesu na toplom 10-ak minuta. Prosejte brašno sa solju, u njega dodajte preostalo mleko i šećer i aktivirani kvasac.

Zamesite meko testo i dodajte ulje, nastavite da mesite 10 minuta ili dok ne dobijete lepo elastično testo. Oblukujte loptu i stavite u namazanu posudu.

Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadođe. Nakon toga podelite na jednake loptice. Svaka se razvlači dok se ne dobije mala ovalna pogača. U jedan kraj se stavlja viršla, a u drugi se prave, vertiklano od nadeva, prorezi.

Uvijte i poređajte rol-viršle u namazan pleh. Pokrijte i ostavite na nadođe još 15 minuta. Namažite jajetom, prethodno umućenim sa malo mleka i pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepni 10-15 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija