Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa ratlukom u kalupu za kuglof

Kolač sa ratlukom u kalupu za kuglof

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51715211200
Kolač sa ratlukom u kalupu za kuglof1 / 5
21/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"U našem srcu i stomaku se nalazi posebno mesto za ovaj kolač sa ratlukom, jedinstvenog ukusa!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 2/3 šolje
  • voda - 8 supenih kašika
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 2 kesice
  • ratluk - 1 pakovanje
  • šećer u prahu - 2 supene kašike, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite žumanca od belanaca. Umutite žumanca sa uljem i mlakom vodom.

Posebno umutite belanca sa šećerom. Pažljivo dodajte žumanca u belanca i promešajte.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilom i jedan deo dodajte u smesu od jaja.

Pažljivo promešajte i postepeno dodajte i pomešajte sa preostalim delom.

Smesu sipajte u namazan i brašnom posut kalup za kuglof.

Ratluk isecite na komade, uvaljajte ga u brašno ili fine prezle i stavite u keks.

Stavite da se peče u prethodnougrejanoj rerni na 170 stepeni sa ventilatorom oko 40 minuta. Nakraju proverite čačkalicom za zube da li je gotov.

Ostavite kolač sa ratlukom da se ohladi i okrenite na poslužavnik.

Kolač sa ratlukom u kalupu za kuglof pospite šećerom u prahu po želji i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: