Brza domaća ljutenica

15/08/2017
"Kad kažemo brza, ne govorimo o pripremi, nego o jelu!"
Priprema120 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno140 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 522
  • Pregledi tokom meseca694
  • Pregledi tokom desmice47
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • paprike - 3kg
  • paradajz - 2 kg
  • parlidžan - 1 kg
  • šargarepa - 700 g
  • luk - 2 - 3 glavice
  • šećer - 2/3 šolje
  • sirće - 1/2 šolje
  • crno vino - 1/3 šolje
  • so - 3 supene kašike
  • ulje - 1/4 šolje
  • beli luk - 1 glavica
  • peršun - 1 - 2 veze
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžan, isecite na kockice, posolite i ostavite da se ocedi. U međuvremenu isecite ostale sastojke na krupne komade, malo možete posoliti paradajz i ostaviti pod nagibom da se ocedi višak vode.

Stavite sve sastojke (bez belog luka i peršuna) u veliki i dubok pleh, pospite solju, šećerom, sirćetom, vinom, uljem i dobro promešajte.

Pokrijte aluminijumskom folijom, ali ne zbijeno i becite na maksimalnoj temperaturi dok voda ne ispari i povrće ne ostane samo na masti. Skinite foliju i dodajte isečene kriške belog luka. Pecite oko 10 minuta. Pospite peršunom i pasirajte. Rasporedite u tegle, dobro zatvorite i kuvajte 15-20 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija