Pečeni čizkejk sa slatkom

16/08/2017
"Da li ste pravili domaći čizkejk? Evo jedan uspešan i mnoogo ukusan recept "
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano412
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje i pomeša sa mekim maslacem. Kalup za pečenje, prečnika 22 cm, se obloži papirom za pečenje.

Smesa od keksa se rasporedi ravnomerno po dnu i ivicama kalupa. Stavlja se u frižider na 1/2 sata. Za to vreme se priprema nadev.

Jaja i šećer se mute mikserom oko 5 minuta. U njih se dodajte sitan sir i maskarpone, skrob i vanila. Muti se dok se ne dobije glatka homogena smesa.

Rerna se ugreva na 160 stepeni. Kalup se vadi iz frižidera i u njega se sipa nadev. Stavlja se u rernu i peče oko 1 sat.

Ako čizkejk počne odozgo da se peče previše, pokriva se aluminijumskom folujom. Kad se rerna isključi, vrata malo otvore i ostavljamo da se kolač unutra ohladi.

Nakon toga se stavlja u frižiider. Pre serviranja se namaže debelim slojem slatkog.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija