Svinjetina sa krompirom

16/08/2017
"Klasika, prava klasika! Vadite notne sveske, pardon, notese i zapišite recept!"
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano334
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 2 svinjske šnicle
  • krompir - 400 g
  • luk - 3 velike glavice
  • paprike - 2 crvene
  • šargarepa - 1 velika
  • paradajz - 1/2 konzerve (na komadiće) ili 1 paradajz
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • ulje
  • aleva paprika
  • so
  • biber - (po želji)
  • čubar
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U masti propržimo iseckano meso (dok ne dobije jaku crvenu boju). Vadimo ga na jedan tanjir i u istoj masti dinstamo sitno iseckan luk i izrendanu šargarepu. Vraćamo meso, dodajemo jednu kašičicu soli (da bude punija) i alevu papriku (ravna supena kašika).

Dinstamo još malo, dodajemo krompir (isečen na komade srednje veličine), čenove belog luka (cele), paprike, biber i čubar (ravna kašičica).

Sipamo vodu (da pokrije krompir). Vri, pred sam kraja, stavljamo paradajz (15 minuta ako je svež, 5 ako je iz konzerve).

Nakraju stavljamo iseckan peršun i ostavljamo na 5 minuta bez poklopca (da ne bi promenilo boju).slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija