Slatko od šljiva iz rerne

16/08/2017
"Da li je ovo najukusnije i najednostavnije slatko za priremu... ili da?"
Priprema30 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno180 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 335
  • Pregledi tokom meseca63
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite šljive, isecite ih na dva bela, izvadite koštice. Stavite u dubok pleh, koji možete staviti u rernu, pospite ravnomerno šećerom i tako ostavite na jednu noć. Ujutru u njih dodajte dok od limuna, štapić cimeta i vanilu.

Promešajte i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i kad provri promešajte i smanjite na 180 stepeni.

Pečenje slatka traje između 2-3 sata, uz periodično mešanje. Stavite tanjir u frižider da se ohladi, sipajte kap preko njega i ako se ne razliva, slatko od šljiva je gotovo.

Sipajte vrelo sltako u prethodno oprane i osušene tegle sa poklopcem, dobro ih zatvorite i tegle okrenite naopako.

Tako mu neće trebati dodatna sterilizacija, kad se potpuno ohladi ih sklonite i koristite za milibrot kiflice za Uskrs!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti