Krastavčići za zimu bez kuvanja

16/08/2017
Anonymous
odAnonymousDžedaj5285754
"Da biste sačuvali hrskavost krastavčića, prosto ne treba da ih kuvate! Pogledajte kako!"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 803
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • aspirin - 3 komada
  • jabukovo sirće - 1 šolja
  • so - 1 supena kašika
  • biber - 7 komada, u zrnu
  • mirođija - strukovi
  • beli luk - 3 komada, čenovi
  • luk - 1/4 male glavice starog luka
  • krastavčići - 8 komada, mali
  • šećer - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo teglu. Na dno tegle stavljamo so i šećer, po jednu supenu kašiku.

Prethodno isečemo luk na krugove. Čenove belog luka očistimo.

Ređamo iseckan luk, posče - biber u zrnu i aspirin. Stavljamo sirće. Poćinjemo da ređamo krastavčiće po ivicama tegle, dok ne stignemo do sredine.

Stavljmo čenove belog luka. Stavljamo i strukove mirođije.

Za to vreme stavljamo vodu da provri.

Kad provri, prelivamo vrelom vodom. Mašinom zatvaramo tegle. Koristimo široke tegle. Okrećemo naopako.

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija