Oljušten i konzervisan paradajz

16/08/2017
"Ceo oljušten paradajz s finim sosom od paradajza - da li znate koliko ukusnih jela ćete pripremiti preko zime, uz njihovu pomoć?"
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 896
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 kg, ne mnogo veliki, zreo i čvrst
  • paradajz - 2 kg, za sos
  • so
  • šećer - po želji 1 - 2 prstohvata po tegli
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite poptuno čist i zreo paradajz. Blanširajte ih oko 30-40 sekundi u vreloj vodi. Odmah ih prelijte hladnom vodom i oljuštite, sada se već lagano skida.

Dva kilograma paradajza sameljite, treba da se dobije sok. Začinite sa malo soli i malo šećera. Stavite da probri i ostavite da se ohladi na 80 stepeni.

Poređajte oljušten paradajz u tegle i sipajte sok, koji, ako je potrebno se razredi sa vodom, ako ne bude dovoljno za sve tegle.

Zatvorite tegle i sterilizujte 20 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija