Hladno predjelo sa tikvicama

16/08/2017
"Odličan i veoma efikasan recept za predjelo sa tikvicama, koji će vas naterati da poližete prste "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 960
  • Pregledi tokom meseca123
  • Pregledi tokom desmice19
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Uz pomoć multipraktika krupno izrendamo tikvice. Dodajemo sino iseckan beli luk. Dodajemo jaja i mleko, u koje smo prethodno stavili sodu. Začinimo. Nakraju stavljamo brašno i dobro promešamo.

Ako su tikvice vodene i smesa vamse ne čini dovoljno gusta (treba da bude kao testo za kolače) dodajte još malo brašna. U pravougaoni kalup stavljamo papir za pečenje, dobro ga namažemo uljem. Rasporedimo tanak sloj smese sa tikvicama.

Pečemo oko 180 stepeni sa ventilatorom, oko 25 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju. Gotovu koru uvujamo dok je još topla i ostavljamo da se ohladi.

Pomešamo krem sir sa sitno iseckanim zelenim začinima. Možete staviti i druge po izboru, da dodate beli luk ili kobasicu, a zašto ne i sir.

Hladan rolat odvijamo i oblilno namažemo kremastom smesom. Ređamo kapar u jednom delu i uvijamo.

Čuvamo u frižideru i serviramo rolat isečen na krugove, dobro ohlađen.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija