Pileći paprikaš sa graškom

13/08/2017
"Ukusan paprikaš sa piletinom za celu porodicu, uzimajte viljuške i u napad "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 451
  • Pregledi tokom meseca1451
  • Pregledi tokom desmice1426
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za batake
  • pileći bataci - 3 komada
  • aleva paprika - 1 kašica
  • so
  • biber
  • origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • za grašak
  • šargarepa - 2 komada (oko 50g)
  • luk - 2 glavice, crnog
  • beli luk - 2 čena
  • grapak - 1 tegla (800 ml)
  • paradajz - 150 g iz konzerve
  • univerzalni začin - 1 kašičica, začin od povrća
  • bujon - 150 ml, pileći
  • peršun - ili mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Sve začine za batake pomešajte sa maslinovim uljem i dobijenom smesom namažite meso, lepo se utrlja rukama.

Stavite ih u pleh, sipajte bujon i stavite u ugrejanu rernu na 170 stepeni da se peku, oko 40 minuta.

Posmatrajte oih, ako se zapeku odozgo, pokrijte aluminijumskom folijom.

Očistite i isecite povrće, izvadite pleh sa batacima i stavite grašak zajedno sa tečnošću iz tegle, povrće, paradajz i začine po ukusu.

Pokrijte pleh folijom i stavite u rernu na 30 minuta, nakon toga skinite oliju i pecite još 10 minuta.

Na kraju pospite peršunom ili mirođijom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija