Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Pileća janija sa graškom iz rerne

Pileća janija sa graškom iz rerne

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Pileća janija sa graškom iz rerne
Fotografije: Sia Ribagina
5 / 8
13/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Ukusna janija sa piletinom za celu porodicu, uzimajte viljuške i u napad"

Potrebni sastojci

  • za batake
  • pileći bataci - 3 komada
  • aleva paprika - 1 kašica
  • so
  • biber
  • origano - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • za grašak
  • šargarepa - 2 komada (oko 50g)
  • luk - 2 glavice, crnog
  • beli luk - 2 čena
  • grapak - 1 tegla (800 ml)
  • paradajz - 150 g iz konzerve
  • univerzalni začin - 1 kašičica, začin od povrća
  • bujon - 150 ml, pileći
  • peršun - ili mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Sve začine za batake pomešajte sa maslinovim uljem i dobijenom smesom namažite meso, lepo se utrlja rukama.

Stavite ih u pleh, sipajte bujon i stavite u ugrejanu rernu na 170 stepeni da se peku, oko 40 minuta.

Posmatrajte oih, ako se zapeku odozgo, pokrijte aluminijumskom folijom.

Očistite i isecite povrće, izvadite pleh sa batacima i stavite grašak zajedno sa tečnošću iz tegle, povrće, paradajz i začine po ukusu.

Pokrijte pleh folijom i stavite u rernu na 30 minuta, nakon toga skinite foliju i pecite još 10 minuta.

Na kraju pospite peršunom ili mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: