Pržene džigerice na roštilju

14/08/2017
"Fali im samo krigla sa hladnim pivom!"
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano365
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • džigerice - 500 g
  • slanina - 150 g
  • paprike - 2 komada
  • praziluk - 1 komad
  • so - 3 prstohvata
  • biber - 3 prstohvata
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice se iseku na pola, ako su duple, operu se i osuše na ubrusu, a nakon toga s posipaju sa malo soli i bibera.

Uzimamo po jednu džigericu, uvijamo u trakicu slanine, prethodno tanko iseckanu i nižemo na drveni ražnjić. Nakon džigerice se stavlja krug paprike i kriška praziluka.

Ulje se ugreva u tiganju sa dnom koje se ne lepi. Džigerice na ražnju se prže dok ne porumene.

Idu uz svaku salatu, a može i neki sos od salate.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti