Prelivena uvijena torta

24/08/2017
"Savršena ideja za sočnu uvijenu tortu sa nežnim filom od pavlake! Neka vam je slatko!"
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano391
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom i vanilom. Dodajemo prosejano brašno, pomešano sa praškom za pecivo i pažljivo pomešamo sa umućenim jajima.

Dobijeno testo sipamo u pravougaoni, veliki pleh (onaj iz rerne) pokriven papirom za pečenje namazanim sa malo ulja. Pečemo u umerenoj rerni 170-180 stepeni (peče se brzo).

Za preliv karamelizujte 5 kašika šećera i pažljivo prelijte vodom i kuvajte sirup za koru, dok se karamel ne rastvori. Gotovu koru vadimo iz rerne, skidamo papir.

Isečemo na trakice širine oko 4-5 cm i prelivamo. Namažemo filom, koji smo pripremili tako što smo umutili slatku pavlaku prema uputstvu na pakovanju.

Čokoladu rastopimo na pari sa malo maslaca i ohladimo. Pomešamo sa pavlakom. Prva prelivena trakica se pokriva kremom od pavlake i čokolade i uvija u oblik puža.

Stavljamo u sredinu poslužavnika. Okolo uvijamo i druge trakice, takođe prelivene i namazane filom. Ostavljamo malo fila, kojim namažemo celu tortu. Dekorišemo rastopljenom čokoladom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti