Čizkejk od vanile sa slatkom od smokava i orasima

22/08/2017
"Božanstven desert, koji su pripremili andjeli u Raju "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano81
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • orasi - 30 - 40 g, zapečeni i iseckani
  • maslac - 1 paket, kravlji
  • keks - 2 paketa, čajni
  • krem sir - 2 paketa
  • pavlaka - 400 g, kisela
  • puding - 1 paket, bez kuvanja, dr. Oetker
  • sveže mleko - 250 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica (dr. Oetker)
  • slatko - 1 tegla, od smokava
* merne jedinice

Način pripreme

U kaseroli rastopite maslac na tihoj vatri i dodajte prethodno izmrvljen keks. Mešajte neprestano oko 2-3 minuta, da se dobro pomeša.

U kalupu sa ivicama koje se skidaju, sipajte osnovu od keksa - prtiskajte i dobro poravnajte. Nakon toga stavite osnovu u frižider da se potpuno ohladi - bar 30 minuta.

Umutite pudinsg od vanile (dr. Oetker) sa 250 ml svežeg mleka (potreban vam je gust krem, zato ima manje mleka). Na kratko mutite mikserom krem sir i pavlaku, dodajte vanilu.

U sir i pavlaku dodajte u delovima puding od vanile, mešajte spatulom ili drvenom kašikom. Gotov krem treba da se hladi oko 20 minuta u komori u frižideru.

Sastavite čizkejk tako što preko kore od keksa (nemojte je vaditi iz kalupa) sipate krem i poravnate. Stavite u frižider na najmanje 5-6 sati, a najbolje je da servirate sledećeg dana.

Neposredno pre serviranja prelijte čizkejk slatkom od smokava (sitno iseckane) i pospite zapečenim orasima.

Napomena:
Ukus je malo slan, kremast, neprimetno prelazi u sladak, sa mirisom zrelih smokava, vanile i pečenih oraha. Desert je veoma nežan i stilski!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija