Sohan - iranski kolač

22/08/2017
"Egzotičan kolač sa leblebijama i mirisom pistaća i kardamoma!"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano610
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 i 1/4 šolje, od leblebija
  • brašno - 1 1/4 šolje, belo
  • maslac - 1 i 1/2 šolje, rastopljen, prečišćen maslac
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • voda - 1 i 1/2 šolje
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • kardamom - 1/2 kašičice, semenke
  • pistaći - odokativno
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi pomešajte dve vrste brašna. Ugrejte maslac u šerpi sa debelim dnom i dodajte brašnpo. Mešajte na tihoj vatri, da ne zagori, dok se ne dobije zlatnobraon boja. Skinite sa vatre i ostavite sa strane.

U drugom tiganju pomešajte šećer sa vodom i mlekom i ostavite da provri. Smanjite vatru i ostavite da se krčka, dok se ne dobije gust sirup. Skinite sa vatre i uz neprestano mešanje dodajte smesu sa brašnom i na kraju pomešajte sa pistaćima.

Smesu rasporedite preko namazanog pleha i pažljivo poravnajte. Isecite na jednake kockice. Servirajte kockice Sohan (Soan Papdi) hladne i posute semenkama kardamoma i mlevenim pistaćima.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti