Ljute papričice

22/08/2017
"Ako i vi volite ljutkasto, ove ljute papričice će vam napuniti srce "
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 739
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Evo i moj način za pripremu ljutih paprika.
Paprike operem, osušim i skidam celu dršku, tako što je otkinem. Beli luk i mirođiju sitno iseckam.

Da bi se papričice zapekle koristim teflonski tiganj, bude mnogo brže i jednostavnije. Gotove vadim u šerpu i poklopim, da ostanu tople, dok ne ispucam celu predviđenu količinu.

Odmah nakon toga ih stavljam u tegle, između njih stavljam iseckanu mirođiju i beli luk. Ređam maksimalno zbijeno. Kad napunim tegle, sipam sirće do vrha, i nakon svakog, jednu po jednu teglu iscedim od sirćeta, sipam ga u šerpu, držim da ne ispanu paprike.

Sipam malo sirćeta da kompenzujem izgubljeno od prelivanje i vrenja. Pravim salamuru tako što u sirće dodajemo so - po 1 kašičicu na teglu, ako su male i po jedna supena kašika, ako su velike.

Ista je i količina šećera, ja lično stavljam manje, osim ako paprike nisu previše ljute. Stavljam i jedan mali lovorov list, koji nakon toga izvadim.

Kad salamura provri, odmah je sipam preko paprika i zatvaram ako su vint poklopci ili zapečatim mašinom ako su obične poklopci i okrećem. Stoje okrenute 12 sati, nakon toga i ostavljam.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija