Domaći liker od višanja

17/08/2017
"Čak i ako ne volite da pijete, ne možete odbiti poziv da probate naš domaći liker od višanja "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano183
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 kg (sa braon šećerom ukus je bolj)
  • votka - 1 l Savoj (dupla destilacija)
  • višnje - 2 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu likera nikada nemojte koristiti rakuju. Ona ima svoj karakterističan voćni miris, zasićen ukus i ne odgovara za mešanje sa drugim mirisima.

Po želji se dodaju začini kao što su listovi rozetla, štapići cimeta, muskantni oraščić, zrna karanfilića, vanila.

Izvadite koštice iz višanja i operite ih, podelite na jednake delove u dve tegle od tri litra. U drugoj odgovarajućoj posudi pomešajte votku sa šećerom. Mešajte dok se ne rastopi šećer (tako se sačuvam voće celo, zato što se šećer rastopio).

Tečnost rasporedim na jednake delove u dve tegle. Stavljam ih na hladno i tamno mesto. Ekstrakti ne treba da se drže na sunčanom i toplom mestu! Tužno lično iskustvo.

S vremena na vreme promućkam tegle sa voćem i stavljam u ormarić. Nakon 30-40 dana liker je gotov.

Procedim tečnost u flaše od 200 ml. Volim da eksperimentišem, zato u svaku od njih stavljam različite mirise - u jednu list rozetle, u drugu štapić cimeta, u treću zrno karanfilića, vanilu, muskantni oraščić.

Višnje sačuvam, sa delom tečnosti u frižideru. Tako cele godine ih koristim za slatkiše, sladole, karamelizovane ilu u kalupima za led za liker. Zadovoljstvo svake žene je ukusan hir.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija