Sos od belog luka (Ajoli)

17/08/2017
"Klasičan sos od belog luka, ide uz salatu sa krompirom, meso i neke riblje salate"
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 450
  • Pregledi tokom meseca56
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite hleb na komadiće, poprskajte ga svežim mlekom i ostavite da upije.

Oljuštite i iseckajte beli luk krupnije i zajedno sa hlebom i oko 1/4 kaščice soli ga izgnječite u avanu.

Nakon toga umutite pastu od belog luka mikserom, zajedno sa 2 supene kašike maslinovog ulja i žumancima.

Dodajte sok od limuna, nakon toga još 2 supene kašike maslinovog ulja u kašljicama i promešajte smesu.

Lagano dodajte preostalo maslinovo ulje, mešajte neprestano. Začinite solju i biberom. Po želji u sos možete dodati kiselo mleko.

Sos ide uz salate sa krompirom, meso, a može i za neke finije salate sa ribom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti