Komadići svinjetine sa slatko-kiselim sosom

17/08/2017
"Ima nešto magično u kombinaciji svinjskog mesa i slatko-kiselog sosa, zato je neodoljiva "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano445
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g, plećka ili vrat
  • biber
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • za sos
  • kečap - 8 supenih kašika (kvalitetan)
  • sirće - 4 supene kašike, pirinčano ili jabukovo
  • šećer - 4 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • voda - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade srednje veličine, da svi budu približno isti. Pospite ga biberom, nemojte soliti. So će izbaciti sve sokove, a cilj je da bude krto i sočno.

Ugrejte maslinovo ulje u dubokom (vok) tiganju i stavite meso da se prži dok ne dobije zlanu boju, periodično mešajte i okrećite sa svih strana.

U posudu stavite kečap - koristite kvalitetan kečap, skuplji je, ali ukus je važan. U kečap dodajte šećer, med, so, pirinčano sirće i vodu.

Sve mešajte žicom dok se ne dobije homogena smesa. Kad se meso isprži ravnomerno i kad ga probate je sočno i krto, izvadite g iz tiganja i stavite na tanjir sa papirom za pečenje da se ocedi višak masti.

Izvadite masnoću iz tiganja i u njega stavite smesu za sos. Kuvajte na jakoj vatri, nakon nekoliko minuta će početi da krčka i da bude gust, onda stavite komadiće mesa i mešajte da se začini.

Skinite sa vatre. Servirajte meso sa prilogom pirinča ili pirea.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti