Svinjetina sa kiselim kupusom u đuvečari

17/08/2017
"Oni od vas, koji su predvidljivo stavili u teglu ili u zamrzivač malo kiselog kupusa, moći će cele godine da goste svoje bližnje klasičnom svinjetinom sa kiselim kupusom u đuvečari "
Priprema20 min.
Kuvanje130 min.
Ukupno150 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 velika glavica
  • svinjsko meso - 700 g od plećke
  • ulje - 3 suprne kašike
  • mast - 1 supena kašika, svinjska
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • origano - 1 prstohvat
  • lovorov list - 3 komada
  • biber - 10 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo ulje i svinjsku mast u tiganju i pržimo, iseckano na zalogaje, svinjsko meso.

Čim porumeni dodajemo 1 kašičicu aleve paprike, promešamo i skidamo sa vatre.

Kiseli kupus se seče i sipa u đuvečaru. Odozogo se sipa proprženo meso, lovorov list i zrna bibera.

Sipa se 300 ml mlake vode i zatvara poklopcem. Stavljamo u hladnu rernu na donji nivo, preko rešetke uključujemo na 200 stepeni i pečemo 2 sata.

Servira se posuto sveže mlevenim biberom. Sa čašom crnog vina je savršena kombinacija.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija